Уикенд с големи отстъпки - до 25% намаление на избрани продукти!

Вход

Бяхме в европейската централа на Alcon

Когато през 1945 година фармацевтите Robert D. Alexander и William C. Conner отворили във Fort Worth в Тексас аптека и я кръстили Alcon (от първите букви на фамилиите си), вероятно никой не предплагал, че в края на второто десетилетие на 21. век тяхната фирма ще бъде една от най-успешните в производството на контактни лещи.

Днес Alcon е синоним на иновация. Развива се както с контактните лещи и разтвори, така и с тяхното производство и експедиция. За наш голям късмет, успяхме да видим тази модерна иновативност на живо – на 7 февруари посетихме производственият и дистрибуторен център на Alcon в град Grosswallstadt.

Добре дошла, Maternia!

В Grosswallstadt те разчувстват още при пристигането – приветстване на електронна табела звучи семпло, но е мил жест. Още с влизането ни посрещна Саманта, която ни запозна с историята на Alcon и фирма Novartis. Открихме какви интересни цифри стоят зад кулисите и какви огромни усилия допринасят за доволните клиенти и служители, за качеството на контактните лещи и тяхното рециклиране. Това, което ни изненада много приятно беше инвестицията на Alcon в науката и образованието.

Производство на контактни лещи в Alcon? Изключително преживяване!

В Grosswallstadt всичко е под ръководството на автомати, които са специално произведени за целта. Работи се непрекъснато, 24 часа на ден, 7 дни в седмицата. Лично видяхме как се произвеждат контактните лещи Dailies AquaComfort Plus Toric – всяка стъпка е точно планирана, след всеки производствен етап се извършва контрол на качеството с помощта на сензори за снимки и изкуствен интелект. Преди лещата да бъде поставена в блистера преминава контрола три пъти. Проверява се формата, материалът и това, дали лещата е поставена в блистера. Целият процес е много бърз и бракът е почти нулев.

Експедиционният център изпраща десетки хиляди поръчки на ден.

Точно както производството, така и експедицията е напълно автоматизирана. От логистичния център се изпращат по 40 000 пратки на ден до цяла Европа, като само специални пратки се опаковат и изпращат ръчно.


Посещението на европейското седалище на Alcon ни показа къде е бъдещето на производството и дистрибуцията на контактни лещи. Голяма част от това, което видяхме и научихме, се опитваме постепенно да имплементираме и в нашия експедиционен център в Nová Bystřice, откъдето изпращаме контактни лещи по цяла Европа.

Харесва ли ти тази статия? Споделете с приятелите си.

Коментари

  Нямам въпроси

  *Задължителни полета

  Най-продаваните продукти

  Biofinity CooperVision (6 лещи)

  Biofinity CooperVision (6 лещи)

  97,00 лв. 61,40 лв. 10,23 лв. на брой

  в наличност

  Lenjoy 1 Day Comfort (30 лещи)

  Lenjoy 1 Day Comfort (30 лещи) Оферта
  −10%

  42,90 лв. 38,60 лв. 1,29 лв. на брой

  в наличност

  SofLens 59 (6 лещи)

  SofLens 59 (6 лещи)

  52,10 лв. 34,50 лв. 5,75 лв. на брой

  в наличност

  Solunate Multi-Purpose 400 ml с кутия

  Solunate Multi-Purpose 400 ml с кутия Оферта
  −25%

  22,50 лв. 16,80 лв. 4,2 лв. на 100 ml

  в наличност

  1-DAY Acuvue Moist (30 лещи)

  1-DAY Acuvue Moist (30 лещи)

  68,80 лв. 43,80 лв. 1,46 лв. на брой

  в наличност

  Acuvue Oasys for Astigmatism (6 лещи)

  Acuvue Oasys for Astigmatism (6 лещи)

  76,70 лв. 51,10 лв. 8,52 лв. на брой

  в наличност