4,9 Оценка

Вход

Какво да правим и какво не с лещите за Halloween

Choosing the right sunglasses lens colour
 

Хелоуин! Това време на годината, което те кара да мислиш как да създадеш страшни, но красиви костюми и грим. Нещо, което не трябва да пренебрегвате, за да постигнете това: цветни контактни лещи. Да намерите най-добритеHalloween контактни лещи не е най-трудната част. Има много цветове и шарки, както с рецепта, така и без.

Да останете в безопасност при носене на цветни лещи трябва да бъде основната ви грижа, така че „кървавото ви око“ да остане специален FX и да не стане реалност.

Тъй като е по-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате, ето няколко съвета за тазгодишната нощ на Хелоуин.

Какво да не правите с контактните лещи

Когато носите контактни лещи, има няколко правила, които трябва да следвате стриктно. Това са:

 • Не споделяйте лещите си с приятели, семейство, с никой. Специалистите казват, че с даването на лещите си на друго лице, се увеличава рискът от разпространение на очни заболявания и язви на роговицата. Също така, точно като четката за зъби и бельото, контактните лещи са лични аксесоари.
 • Не преносвайте лещите си. Вашият оптик или очен лекар ще ви информира за правилното време за носене. Ако имате съмнения, следвайте инструкциите на производителя.
 • Не шофирайте с контактни лещи за Halloween. Crazy лещите, които покриват окото ви, могат да причинят ограничаване на зрението, затова не са подходящи за шофиране с тях.
 • Не заспивайте с контактните лещи. Ако го направите, лещите могат да се разместят, да предизвикат дразнене и, още по-лошо, да причинят трайни увреждания на очите.
 • Не купувайте контактни лещи откъде да е, само защото са евтини – очите ви са изложени на риск! Винаги е по-добре да поръчате лещите си от ауторизиран дистрибутор.
 • Не смесвайте разтвори. Използвайте само пресен разтвор за дезинфекция на контактни лещи – никога не смесвайте стар разтвор с нов такъв. 1
 • Не позволявайте спрей за коса, пяна или друг козметичен продукт да влезе в контакт с лещите ви.


Запомнете: Ако забравите и все пак заспите с контактните лещи, консултирайте се с очен специалист веднага, за да се предприемат навременни мерки за лечение, в случай на възникнал проблем.

Може би вече си мислите: „Ох, това са много съвети какво да не правя“. Прави сте. Но както вече споменахме, винаги е по-добре да сме предпазливи, отколкото да съсипем Halloween партито си и дори по-лошо…

След като приключихме с „какво да не правим“, идва веселата част. Да погледнем какво можем да правим с лещите.

Какво да правите с контактните лещи

 • Изберете перфектните мотиви от цветните лещи със или без диоптър.
 • Направете страхотно впечатление и носете невероятен костюм. Ето няколко идеи за костюм и грим , от които да се възползвате.
 • Спомнете си какво е значението на мигането. Редовното и пълното мигане ще ви помогне да поддържате окото влажно и чисто. 2
 • Винаги поставяйте лещите преди гримиране и винаги ги сваляйте преди премахването на грима.
 • Извадете контактните лещи незабавно, ако очите ви се раздразнят, имате някакъв дискомфорт или болка.

Източници
1 — Centers for Disease Control and Prevention
2 — University of Iowa Hospitals and Clinics

Прочетете