До 15% отстъпка за контактни лещи Lenjoy

4,9 Оценка

Вход

Какво е хиалуронова киселина и как може да е полезна за здравето ни?

Какво е хиларуоновата киселина

В последно време се говори много за хиалуроновата киселина. Питали ли сте се някога какви свойства има? Нека разберем защо тя е важен съюзник не само за нашето здраве, но и за нашата красота.

Какво представлява хиалуроновата киселина?

Хиалуроновата киселина или натриевият хиалуронат е вещество, което се произвежда по естествен път от нашето тяло и е един от основните компоненти на съединителната тъкан. Тя осигурява хидратацията на тъканите, като същевременно ги защитава. Концентрацията ѝ в съединителната тъкан на кожата обаче намалява с процеса на стареене (тогава започват да се появяват бръчките и линиите!). Тъй като е молекула, естествено произвеждана от нашето тяло, тя не съдържа противопоказания или странични ефекти. Ето защо в днешно време тя е една от най-популярните ключови съставки не само във фармакологията, но и в много козметични продукти.

Какво прави хиалуроновата киселина?

Хиалуроновата киселина наистина е прекрасен "малък помощник"! Тя позволява на тъканите ни да поддържат тонус, помага за свързването и задържането на вода, осигурява поддържането на хидратацията на кожата, а също така е фактор за здравето на очите ни.

Какво прави хиларуоновата киселина

Благодарение на специалните си свойства натриевият хиалуронат спомага за поддържането на слъзния филм и осигурява оптимална защита и лубрикация на очите. В допълнение към тези важни свойства, хиалуроновата киселина осигурява на очите ни и известна защита срещу UVA и UVB лъчите.

Какви са ползите от хиалуроновата киселина?

  • помага за поддържане на кожата здрава, млада и хидратирана.
  • допринася за подвижността и смазването на ставите
  • помага за поддържане на подвижността и здравето на ставите
  • допринася за процесите на заздравяване на белези и регенерация на тъканите
  • поддържа очите хидратирани и защитено

Поради тези причини, нашите специалисти от Lentiamo често предлагат използването на капки за очи с хиалуронова киселина, за да поддържат очите ви добре хидратирани и здрави. Въпреки че продуктите, съдържащи хиалуронова киселина, могат да се използват на всяка възраст, те са особено препоръчителни за хората над 50 години, тъй като компенсират естественото намаляване на производството на молекулата, което се случва с възрастта.

Как действат капките за очи с натриев хиалуронат?

Натриевият хиалуронат или капките за очи с хиалуронова киселина се използват често в офталмологията поради невероятните свойства, изброени по-горе. Доказано е, че капките за очи, съдържащи хиалуронова киселина, намаляват симптомите на сухота в очите и подобряват общото здраве на очите, тъй като спомагат за задържане на влагата, осигурявайки чудесен и дълготраен комфорт.

Как работят капките за очи с хиларуонова кислина

Това е особено полезен продукт за носещите контактни лещи, тъй като осигурява облекчение от механичния стрес, причинен от контактните лещи.

Кои са най-добрите капки за очи с натриев хиалуронат?

В Lentiamo ще намерите едни от най-добрите капки за очи с хиалуронова киселина, които можете да използвате и докато носите контактни лещи! Открийте ги сега:

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета