До 15% отстъпка за контактни лещи Lenjoy

4,9 Оценка

Вход

Очила за компютър Meller Blue light като моден аксесоар срещу преуморени очи

Meller Blue light glasses

 

Обикновено прекарвате по 8 часа на ден пред компютъра си и след това очаквате с нетърпение любимото си шоу в Netflix? Много от нас следват този начин на живот. Знаете ли обаче, че постоянното вглеждане в компютъра не само причинява умора в очите, но може да бъде и вредно?

Да, правилно прочетохте. Синята светлина, излъчвана от много електронни устройства, може да причини огромни щети на очите, способността ни да се концентрираме и дори да навреди на съня ни.

Meller, известни със своята уникалност, но и разумни цени, предлагат очила и слънчеви очила. Те откриха и решение за уморените и напрегнати очи, което се причинява от синята светлина: колекцията Meller Blue light. Прочетете, за да разберете защо тези компютърни очила са идеалното решение, когато работите в офис, гледате телевизия или разглеждате Instagram, като в същото време изглеждате перфектно стилизирани.


 

Как работят blue light очилата?

За да разберем blue light очилата, първо трябва да изясним какво всъщност представлява синята светлина и защо тя може да бъде вредна.

Blue light, известен също като високоенергийна видима светлина (HEV), е вид светлина с къси дължини на вълната, която излъчва по-висока енергия. Тези вълни проникват дълбоко в окото и продължителното излагане може да причини сериозни щети на ретината.

Ключовата дума е блокиране на синята светлина. Блокиращите синята светлина очила разполагат с филтри в стъклата си, които блокират или поглъщат синята светлина, а в някои случаи дори и UV светлина, от проникването ѝ. Ето защо носенето на blue-light блокиращи очила от Meller, когато гледате екран, особено на тъмно, помага за намаляване на излагането на сини светлинни вълни, които могат да имат сериозно въздействие върху тялото ви.

По какъв начин синята светлина вреди на тялото ни?

Въпреки, че синята светлина може да помогне за повишаване на нашата бдителност, памет и познавателна функция, има известни опасения от дългосрочните ефекти от излагането на тази светлина. Това е заради близостта на екраните и продължителността на времето, прекарано в гледането им. Но тъй като в днешно време не можем и не искаме да избягаме от мобилните си телефони, таблети и компютри, неизбежно прекарваме по няколко часа на ден пред екрана. По този начин повечето от нас са изложени на постоянно излъчване на синя светлина.

И така, какво се случва, когато синята светлина достигне очите ни? Почти цялата видима синя светлина преминава през роговицата и лещата, и след това достига до ретината. Тази светлина може да повлияе на зрението ни и може да доведе до преждевременно стареене на очите. Изследванията показват, че излагането на синя светлина може да доведе до:

  • Дигитално напрежение: Синята светлина от компютърните екрани може да доведе до дигитално натоварване на очите, умора и сухи очи. Симптомите са възпалени или раздразнени очи и затруднено фокусиране.
  • Трудности със съня: Проучванията са установили, че излагането на синя светлина може да съкрати общата продължителност на съня, значително да потисне производството на мелатонин и да намали качеството на съня, като увеличава честотата на събуждането през нощта.
  • Увреждане на ретината: Дългосрочното излагане на синя светлина може да доведе до увредени клетки на ретината и по този начин до зрителни проблеми, като свързана с възрастта макулна дегенерация.

И така, как най-добре да се предпазя от вредното въздействие на синята светлина?

На първо място е препоръчително да се намали дневното време пред компютъра. Можете да постигнете това, например, като направите няколко кратки почивки от учене или работа. Можете също да опитате да прекарвате вечерите си по-рядко пред телевизора или мобилния телефон. Това дава на очите ви повече възможност да се отпуснат и да се подготвят за спокоен сън.

В допълнение, нашите очни специалисти препоръчват колекцията Blue light от Meller. Иновативната колекция ще намали напрежението в очите ви, ще подобри съня ви и ще предотврати очните заболявания. И това не е всичко.

Вижте всички предимства на колекцията очила Meller Blue light:

Най-важното е, че очилата Meller blue light помагат за потискане на синята светлина, за да се избегнат умора и визуален стрес и всички свързани с това очни заболявания. Те също намаляват яркостта, за да направят зрението ни по-комфортно и контрастите по-ясни. Това ни позволява да видим повече естествени цветове.

Но също толкова важно е уникалният стил на тази колекция очила. Моделите очила са не само супер модерни, но и представителни за 2020-те. Никога досега светът не е прекарвал толкова време пред компютри и мобилни телефони, както през това десетилетие. В същото време естетиката и модата играят все по-важна роля за огромното мнозинство от населението.

Дизайнерите на базираната в Барселона марка създадоха своя собствена градска и игрива blue light колекция, която не може да защити по-добре очите ви!

Забавлявайте се в пазаруването на идеалните компютърни очила , сега на Lentiamo!

 
Meller blue light