Вход

Meller Bio-based: Слънчеви очила в хармония с природата

Meller Bio-based

Бързата мода определя съдържанието на нашите шкафове и чекмеджета за аксесоари. Това, което беше модерно преди месец, днес вече е заменено от нова тенденция. Въпреки това, производството на аксесоари и модни артикули генерира огромно количество замърсители, емисии и пластмаси.

Базираната в Барселона марка за очила Meller сега е намерила концепция за борба с това замърсяване: наскоро стартираната серия слънчеви очила Meller Bio-based са изработени от 45% възобновяеми суровини. Следователно се генерират по-малко отпадъци и по-малко емисии. Но сякаш това не е било достатъчно, колекцията за екологични очила се разраства и в градски стил и самочувствие.

Прочетете повече за иновациите на очилата през 2020-те!


Какво представляват bio-based очилата?

Непрекъснато чуваме за екологични и био базирани продукти, но какво означават тези термини? И до каква степен са „по-добри“ от конвенционалните продукти и материали?

Отговорът на тези въпроси не е лесен. В крайна сметка, практически всяка марка има свое определение за „екологично чист продукт“. Това, което всички имат общо, обаче е едно – алтернативен подход към производството. За очила на биологична основа се използват по-малко вредни за околната среда материали (като пластмаса). Те се заменят с устойчиви, естествени или рециклирани алтернативи. Това означава, че не е необходимо да се произвежда неустойчив нов рамков материал, който изисква много енергия по време на производството и би генерирал много отпадъци в края на живота на очилата.Какво представляват bio-based очилата?


Защо трябва да се стремим да използваме екологично чисти очила?

Конвенционалните очила и слънчеви очила обикновено се правят от комбинация от материали като пластмаса, метал и боя. Това прави повечето очила много трудни за рециклиране, така че те обикновено се изхвърлят на депата за отпадъци.

И тъй като те са произведени от предимно неразградима пластмаса, те ще седят там стотици или дори хиляди години – отделяйки токсични химикали в нашата околна среда.

Ето защо зависи от производството на тези продукти да пуснат на пазара очила и слънчеви очила, които са изработени от устойчиви материали. Няколко марки вече се отзоваха на информацията от потребители и активисти. Един от тях са Meller.

Какво прави колекцията Meller-Bio-based екологично чиста?


Какво прави колекцията Meller-Bio-based екологично чиста?

Новата линия продукти на Meller-Bio-based предлага по-екологична алтернатива на много други колекции на очила, като същевременно намалява използването на неустойчиви пластмаси. Рамките са изработени от 45% материали на естествена основа, което намалява използването на изкопаеми материали и въглеродните емисии. По този начин, очилата Meller-Bio-based:

  • се произвеждат от възобновяеми суровини
  • спестяват 30% енергия по време на производството им
  • са „зелени“ продукти
  • и насърчават устойчивото развитие

Екологичните очила на Meller модерни ли са?

Meller е марка, известна със своите градски и младежки стилове. Тази концепция се отразява и в Meller-Bio-based колекцията. От модерни прозрачни рамки до екстравагантни cat-eye форми, ще намерите много модни дизайни – независимо дали искате да носите очилата си в офиса или слънчевите си очила в парка.


Накратко: Очилата от серията Meller-Bio-based са еквивалент на модерност и прогресивност. Не само заради техните интелигентни, устойчиви материали, но и заради стилната им комбинация от градски дизайн и младежка игривост.

Не на последно място: рециклираните очила безопасни ли са?

Справедлив въпрос. Могат ли рециклираните или базирани на природата рамки да бъдат толкова силни и здрави, колкото новите материали?

За щастие отговорът е да. С рециклирани очила можете да направите всичко, което сте правили с предишните си очила, без да жертвате безопасността. По-конкретно, можете да носите своите очила Meller-Bio-based без проблеми, когато шофирате, спортувате или сте пред компютъра и телевизора.

Съвет: Ако седите пред екрана в продължение на много часове на ден, сте изложени на голямо количество вредна синя светлина. Обърнете внимание на Meller Blue light колекцията и защитете очите си със стил и модерен дизайн.