Вход

Годишни или месечни лещи? Изберете най-доброто за вас

В даден момент на всеки, който носи контактни лещи, му се е налагало да избира между различните видове лещи, предлагани на пазара, независимо дали според производителя или марката, според използваните материали или препоръчителното време за носене. И така, кое е по-добро: трябва ли да изберете годишни или месечни контактни лещи и имат ли годишните контактни лещи добри отзиви?

В тази нова публикация в Lentiamo ще обясним подробно предимствата на годишните и месечните лещи, за да можете да решите кои са най-удобни за вас въз основа на критериите. Прочетете и разберете дали годишните или месечните контактни лещи са по-полезни за вас!

Избор между годишни и месечни лещи

Както подсказва името, месечните контактни лещи се използват за около 30 дни. Това означава, че през този период ще трябва да се грижите правилно за тях, за да не се влошат или повредят при евентуален контакт с външни фактори.

Основната разлика между месечните и годишните лещи е, че годишните лещи могат да се използват до 365 дни. Разбира се, правилната грижа за годишните лещи изисква ангажираност с добри практики за грижа и хигиена за по-дълъг период от време. Помислете какво може да е най-подходящо за вашите нужди.   

Винаги имайте под ръка разтвор за контактни лещи и кутийки за контактни лещи, които да съхранявате, когато сваляте лещите си. Това гарантира, че те ще останат на безопасно място, когато са извън очите ви.

Контактни лещи и калъф за контактни лещи

Предимства на месечните лещи

  • Те ви позволяват да спестите пари в сравнение с цената на еднодневните контактни лещи (като се вземе предвид и цената на разтвора и кутийката)!
  • Ще можете да поръчате лещи, които ще издържат дълго време, и няма да ви се налага често да търсите контактни лещи.
  • Много специалисти по очни болести препоръчват тези контактни лещи на своите пациенти, а мнението за тях на експертите е чудесно.

Годишни контактни лещи: мнения и предимства

  • Когато избирате между годишни и месечни контактни лещи, тези, които търсят по-голяма здравина и издръжливост, трябва да изберат по-дълготрайните годишни лещи, поради техните свойства и материалите, от които са изработени.
  • Те са по-твърди и са проектирани за висока кислородна пропускливост, която е абсолютно необходима, за да се поддържат очите в най-добро състояние и да се предотврати дразнене или изсушаване.
  • Те обикновено се препоръчват от експертите за хора с високи стойности на диоптрите.

Купувайте месечни контактни лещи - удобно с Lentiamo

Взели ли сте вече решение между годишни и месечни лещи? Както видяхте, и двата вида имат своите предимства, така че изборът ви ще бъде доста успешен и в двата случая.

Направете покупката от уюта на дома си с Lentiamo, водеща онлайн оптика на пазара. Ние предлагаме по-достъпни цени от тези, които ще намерите в стандартните оптики, като всички те се предлагат въз основа на най-високите стандарти за качество. Защото когато става въпрос за грижа за здравето на зрението ви, няма допълнителни рискове, които си струва да поемате.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти