Можете да поръчате на телефон: 02 4928553

Често задавани въпроси: Торични контактни лещи

Контактни лещи за астигматизъм

Анонимен
Въпрос:

Бих искал да помоля за съвет относно контактните лещи. Досега съм носила само очила, така че не знам кои лещи да избера от широкия избор. Имам астигматизъм.

Lentiamo.bg
Отговори:

Здравейте,

Вероято имате нужда от торични контактни лещи за корекция на астигматизма ви. За да изберете правилния вид контактни лещи ви съветваме да се консултирате с очен специалист, който ще ви насочи към вид лещи, материал, начини на носене и ще ви даде други важни насоки. Препоръчваме ви да прочетете допълнителна информация в нашето ръководство за контактни лещи.

Контактни лещи за астигматизъм и късогледство

Анонимен
Въпрос:

Имам астигматизъм и късогледство. 1 диоптър на лявото око, който е с цилиндър и 7,75 диоптъра на дясното око, с приблизително 2.5 цилиндрът. Може ли да се използват контактни лещи за такава значителна разлика? Колко време могат да се носят?

Lentiamo.bg
Отговори:

Има голяма разлика между лявото и дясното око. Разликите над 3 диоптъра обикновено се коригират по-ефективно с лещи, отколкото с очила. Посетете очен лекар, който ще препоръча най-доброто решение за вас.

Какво е цилиндър?

Анонимен
Въпрос:

Мога ли да попитам какво означава параметърът цилиндър?

Lentiamo.bg
Отговори:

Стойността на параметърът цилиндър е необходим при производството на контактни лещи за астигматизъм. Стойността на цилиндъра е винаги отрицателна, което коригира изкривяването на роговицата. Повече за самия астигматизъм може да прочетете в нашата статия , както и за отделните параметри на контактните лещи.

Задайте ни въпрос относно контактните лещи и ще получите отговор в рамките на няколко дни. Най-интересните въпроси ще бъдат публикувани в сайта ни.

Добавете въпрос