Можете да поръчате на телефон: 02 4928553

Често задавани въпроси: Контактни лещи за продължително носене

Мога ли да спя с контактните лещи Biofinity?

Анонимен
Въпрос:

Опитах се да спя с контактните лещи Biofinity няколко пъти без проблеми. Мислите ли, че това може да причини някаква вреда на очите ми?

Lentiamo.bg
Отговори:

Контактните лещи Biofinity са предназначени за непрекъснато носене. Проектирани са за ежедневна употреба с период на смяна 1 месец, като могат да бъдат използвани непрекъснато в продължение на 7 дни след консултация с офталмолог. Ако следвате всички препоръчани процедури за безопасност при контактни лещи за продължително носене, няма да имате проблеми. Също така се уверете, че посещавате очния си лекар редовно.

Purevision или Biofinity?

Анонимен
Въпрос:

Нося контактни лещи Purevision от около 3 години. Миналата седмица отидох да си направя преглед при моя очен лекар и той препоръча лещи Biofinity, въпреки че никога не съм имал проблеми с настоящите си лещи. Сега имам пробни лещи Biofinity и не виждам разлика! Отивам в чужбина за три месеца това лято и бих искал да знам дали трябва да използвам Biofinity, който има 12% по-високо съдържание на вода, отколкото PV. Кои контактни лещи са по-подходящи за ежедневно носене и ежедневно плуване в басейна или морето?

Lentiamo.bg
Отговори:

Здравейте,

И двата вида контактни лещи са много добри. Ако вашият очен лекар препоръчва Biofinity вместо PureVision , той вероятно има добра причина да го направи. Определено не бих препоръчала плуване с тези лещи. Независимо дали става въпрос за басейн или море, рискувате да замърсите лещите и пренесете зарази до чувствителните очи. За тази цел се използват еднодневнии контактни лещи, които можете да изхвърлите вечерта без притеснения.

Дали контактните лещи за продължително носене са нежни към очите?

Анонимен
Въпрос:

Бих искал повече информация относно лещите, които не се свалят през нощта. Не увреждат ли очите?

Lentiamo.bg
Отговори:

Контактните лещи, които не се налага да сваляте през нощта – т.нар. лещи за продължително носене – имат своите предимства. Например в ситуации с влошени хигиенни условия е по-добре да не сваляте лещите си вечер. Здравословното носене на лещи изисква да спазвате определени правила, особено когато става дума за непрекъснато носене на лещи. Ето защо производителите и ние препоръчваме тези лещи да се свалят веднъж седмично за дезинфекция и почистване, както и да ходите на редовни очни прегледи. Ако следвате тези правила, не трябва да се притеснявате, че очите ви могат да се повредят.

Задайте ни въпрос относно контактните лещи и ще получите отговор в рамките на няколко дни. Най-интересните въпроси ще бъдат публикувани в сайта ни.

Добавете въпрос