Вход

Увреждат ли смартфоните зрението ни?

Смартфоните и таблетите бяха лукс преди години, а днес са неразделна част от ежедневието на почти всеки човек. С тях чакането в лекарския кабинет е по-леко, те ни правят компания и по време на път. И понякога от тях ни болят очите.

Седем часа на ден.. И вие ли прекарвате толкова време пред компютъра?

Няма защо да се учудваме. Средния потребител на смартфон го проверява ежедневно приблизително 32 пъти!, а много от нас прекарват часове, проследявайки доставката на поръчката си, забавление в соцоалните мрежи или игри… За очите това е дълъг период на „взиране“, когато мигането е рядко и сухотата в очите става все по-често срещано явление.

Въпреки това смартфоните и таблетите не биха влошили текущото състояние на очите ви, но за сметка на това със сигурност ги изморяват повече, отколкото трябва.

Колкото по-малък е дисплея, толкова по-бързо се изморяват очите.

Разглеждате ли онлайн магазини на телефона си? Буквите там са твърде малки, при което трябва да ги четем от по-близко разстояние. Това кара окото да се фокусира по начин, по който не е свикнало. Получава се ефект като при работа с компютър, където мигането се случва рядко и очите започват да парят, появява се чувство за сухота и са възможни възпаления и зачервяване.

Правете упражнения. На очите ви ще им хареса.

Как точно? Естествено няма как да спрем да използваме смартфони и таблети, но можем да помогнем на очите си превантивно с йога за очи и чрез облекчаване с капки за очи с овлажняващ ефект.

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти