Можете да поръчате на телефон: 02 4928553

Вход

Пет идеи да успокоите уморените очи

Непрекъснатото развитие на технологиите ни показва, че очите ни все повече и повече имат нужда от почивка. Често започват да парят, да горят, добавя се и главоболие уж без причина. Решението всъщност не е никак сложно.

Пет идеи да успокоите уморените очи

  1. Актуализирайте “хардуера” ;) Направете си очен преглед. Може да имате промяна в диоптрите или просто нужда от различни контактни лещи.
  2. Спазвайте правилото 20–20–20. Давайте почивка на очите си на всеки 20 минути – фокусирайте зрението си върху точка на разстояние 20 фута (6 метра), в продължение на 20 секунди. В действителност помага. В допълнение правете 15 минутна почивка от дигитални устройства на всеки 2 часа.
  3. Гарантирайте си безопасно разстояние – може да се каже, че е същото както когато се движим по улицата – безопасното разстояние е най-добрата превенция на евентуални проблеми. Когато четете (на телефона, таблета или компютъра) е необходимо да определите поне 30–40 см между вас и устройството.
  4. Заемете правилна позиция. Напрежението в тялото и неестестваната му позиция може само в рамките на няколко часа да допринесе за умората в очите ви. Правилната стойка на тялото трябва да включва винаги докосване на пода с цялата повърхност на стъпалата.
  5. Сложете си идеалното осветително тяло. Ако използвате дясната си ръка, дайте лампата вляво докато четете – така няма да има сянка, която да ви пречи.

Съвсем постижими идеи, нали? Освен това са и универсални, подходящи за всички възрасти и места – спокойно ги използвайте в училище, в офиса, вкъщи в леглото, докато отпочивате.

Харесва ли ти тази статия? Споделете с приятелите си.

Коментари

Нямам въпроси

*Задължителни полета

Прочетете също…

Играйте с нас Бесеница и спечелете контактните си лещи безплатно!

Участвайте във Facebook играта ни на Бесеница и спечелете контактни лещи за 3 месеца!

Отвори статиите

Пазарувайте като професионалист на Black Friday

Големи отстъпки на любимите ви продукти, като например чисто нов телевизор?

Отвори статиите

Представяме се: Markéta Lichterová, анализатор на данни

Здравей Маркета, как започна работа за Vašečočky и какво имаш зад гърба си като опит?

Отвори статиите

5 детайла при избора на контактни лещи

На какво да обърнете внимание при избора на контактни лещи? Пет детайла, които със сигурност ще внесат яснота.

Отвори статиите

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!