Можете да поръчате на телефон: 02 4928553

Вход

Кои са видовете разтвори и как да боравим с тях?

Като потребители на контактни лещи, вече сте запознати с повече от аксесоарите и техните особености. Но кой може да е наясно с всички разтвори, които се предлагат на пазара? Съществуват параметри и вещества, които могат да ни объркат и в случаите, когато не сме сигурно какво да изберем, най-правилното решение е да се обърнем за съвет към личния си очен специалист или магазина/оптиката, откъдето си купуваме контактните лещи. Освен ако не използвате еднодневни контактни лещи, разтворът е неизбежен продукт в кошницата ви. Важно е да изберете разтвор, който да е подходящ както за лещите ви, така и за очите ви.

Някои от възможностите са разтвор с пероксид, без консерванти като например AO SEPT Hydraglyde, който почиства на принципа на химична реакция на водороден пероксид, благодарение на което контактните лещи се дезинфекцират и почистват от всички натрупани нечистоти в продължение на няколко часа. В същото време контактните лещи биват перфектно овлажнени. При всички положения трябва да внимавате неутрализиран разтвор да не попада в контакт с очите!

Голям дял имат многофункционалните разтвори като например Solunate, Renu MPS, Opti Free, Options multi, Solocare aqua, или Biotrue.

Разтворът Biotrue е продукт на Bausch & Lomb, който създава същата природна среда като тази в очите ви. Този разтвор не само, че дезинфекцира, чисти и съхранява контактните лещи, но неговото pH е регулирано до същото ниво като това на естествените ни сълзи. Разтворът има дълготраен хидратиращ ефект благодарение на това, че съдържа същото лубрикантно вещество, което по принцип се съдържа в човешкото око. Това вещество поддържа активна защитата срещу бактерии.

Лещите в кутийките за съхранение винаги трябва да са покрити с достатъчно количество разтвор. Не пестете от разтвора и поддържайте винаги наличност вкъщи. За щастие се произвеждат в различни размери, като например за из път можете да си вземете опаковка от 60ml, докато вкъщи разполагате с големия флакон от 360ml. Малките опаковки имат и още едно предимство – подходящи са в случай, че в момента търсите най-добрия за вас и вашите очи. Никога не доливайте нов разтвор върху старият. Вижте защо.

Не подценявайте използването на разтвор. Ако контактната леща не се почисти както трябва с разтвор, остатъчните протеини и бактерии по нея могат да предизвикат дразнене или зачервяване на очите.

☺ Щастливи сме, че имаме възможност да използваме качествени меки контактни лещи и можем да избираме от широка гама разтвори, за да гарантираме спокойствие и здраве на очите си. ☺

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти