Вход

Най-важните тенденции при слънчевите очила през 2024 година

Създадено от Lentiamo на 3. 4. 2024

Съдържание

Подходящият чифт слънчеви очила ще повиши самочувствието ви и ще защити очите ви от ултравиолетовите лъчи, така че защо да не инвестирате в чифт, който ще обичате през следващите сезони?

От съвременни интерпретации на класически дизайни до модерни форми на рамките и удивителни аксесоари - експертите в Lentiamo разглеждат актуалните тенденции при слънчевите очила през 2024 г.

Как подбрахме водещите тенденции при слънчевите очила за 2024 година?

  • Проучване – Проверихме тенденциите на дизайнерските модни подиуми, проследихме новите филми и сериали и прегледахме социалните медии, за да видим какво носят знаменитостите, инфлуенсърите и любителите на модата.
  • Най-продавани продукти– Разгледахме нашите бестселъри, за да видим кои модели набират популярност тази година и кои са задължителни.
  • Отзиви на клиенти – Проучихме и ревюта, за да разберем как клиентите оценяват някои от любимите продукти на нашите стилисти.

1. Слънчеви очила с метални рамки

АЙО ЕДЕБИРИ в бял костюм на червения килим

Image source: instagram.com/whowhatwear

Една тенденция, която никога не отшумява, са елегантните метални слънчеви очила. Тази година сме свидетели на възраждането на кръгли и овални метали рамки. Основното е да търсите тънки рамка през 2024 г.

Обичаната ирландско - американска актриса Aйо Едебири от хитовия сериал "Мечката" се появи с лежерен ансамбъл на 29-ите годишни награди "Изборът на критиците". Металните ѝ очила с лекота подчертават изцяло бялата визия.

Съвет от стилиста при избора на очила с метални рамки

От "balletcore" - деликатната естетика, вдъхновена от балерините, до възраждането на бохо модата на Chloé, металните слънчеви очила вероятно са един от най-универсалните стилове рамки. Опитайте тънки силуети в розово злато, за да постигнете елегантността на тенденцията на балерините. Изберете огромни кръгли метални рамки с кафяви лещи за усещането от 70-те години.

Нашите препоръки за метални слънчеви очила

2. Байонета рамки

Хейли Бийбър се снима в огледалото, докато носи слънчеви очила

Image source: instagram.com/haileybieber

Тъй като тенденциите на Y2K продължават да оказват влияние върху очилата, видяхме, че очилата Bayonetta са на мода, а през 2024 г. подобни форми на слънчеви очила набират популярност. Характеризират се със своите малки овални или меки правоъгълни рамки, те предизвикват асоциации за носталгична семплота.

И в собствената си колекция с Vogue Eyewear, предприемачът и създател на тенденции Хейли Бийбър винаги знае кои слънчеви очила са на мода. Нейната максималистична визия доказва, че тази тенденция може да бъде включена както в ежедневието, така и в зрелищни тоалети.

Съвет от стилиста при избора на очила тип Байонета

Очилата Байонета, кръстени на героинята от японска видеоигра, са на мода в последните месеци. Miu Miu избра тази "библиотечна" визия по време на дефилето им в края на 2023 г. Комбинирайте тясната форма на рамката с овърсайз блейзъри или със структурирани панталони за цялостна визия.

Нашите препоръки за слънчеви очила Байонета

3. Съвременни слънчеви очила тип котешко око

Грета Лий носи син топ и черни слънчеви очила навън

Image source: instagram.com/stylecaster

Не е необходимо да знаете какъв стил слънчеви очила са актуални, когато слънчевите очила тип котешко око са винаги актуални. Подобно на квадратните линии на очилата Уейфеърър, търсете тези ясно изразени извити ъгли в слим размери или очила тип котешки очи без рамки за да бъдете в крак с тенденциите тази година.

По време на пресконференцията за номинирания за "Оскар" филм "Минали животи" Грета Лий се утвърди като икона на добрия стил. Той съчетава изтънченост с неочаквани цветове или модерно възприемане на класически елементи, включително избора ѝ на слънчеви очила.
 

Съвет от стилиста при избора на очила тип котешко око

Слънчевите очила тип "котешко око" са едни от най-популярните модели слънчеви очила година след година, защото се съчетават добре с различни форми на лицето. Ъгловите рамки тип "котешко око" подчертават по-острите черти на лицето и акцентират върху скулите, докато по-заоблените рамки са подходящи за хората с по-меки черти.

Нашите препоръки за слънчеви очила тип котешки очи

4.Слънчеви очила Techwear

Слънчеви очила с червен щит на Дженифър Лопез

Image source: instagram.com/sabrinacarpenter

Въпреки че имат някои сходства с обгръщащите спортни слънчеви очила тенденцията, техническо облекло или слънчеви очила "techwear" приоритизират функционалността пред естетиката.. Техните елегантни линии и минималистични цветове придават непосредствен и стилен вид без усилие.

Между това, че подкрепя Тейлър Суифт на турнето й и прекарва време с носителя на БАФТА Бари Кийгън, талантливата певица и актриса Сабрина Карпентър може да добави в биографията си и моден инфлуенсър. Нейните елегантни слънчеви очила изпълняват функционална цел и добавят неочакван щрих към облеклото ѝ.

Съвет от стилиста при избора на очила тип techwear

Искате ли да научите повече за този стил? Марки като The North Face и Arc'teryx са ключови референции, които олицетворяват тенденцията за градски и спортен кросоувър. В този стил преобладават практичният дизайн и функционалните материали за изпълнение.

Нашите препоръки за слънчеви очила techwear

5. Модерни слънчеви очила по линията на веждите

Трент Алекзандър-Арнолд на седмицата на модата в Милано 2024 със слънчеви очила

Image source: instagram.com/trentarnold66

За свеж обрат във непреходния стил, опитайте слънчеви очила по линията на веждите в различни форми и стилове. Уникалният дизайн, включващ ъгли или едри авиаторски очила е на мода през 2024 г.

Макар че сблъсъкът между спорта и модата не е характерен само за 2024 г., все повече спортисти са забелязвани на модните дефилета. Трент Александър-Арнолд от ФК Ливърпул присъства на Седмицата на модата в Милано с очила Prada, една от любимите ни визии за седмицата.
 

Съвет от стилиста при избора на очила по линията на веждите

Слънчевите очила "Клубмастър" са категорично ретро, но съчетават класическите правоъгълни форми с по-остри ъгли или интересни линии, които ги модернизират. Експериментирането с материали, цветове и пропорции дава неограничени възможности, като същевременно се запазва същността на класическите форми.

Нашите препоръки за очила по линиите на веждите shades

6. Верижки за очила

И накрая, тенденциите при слънчевите очила за 2024 г. не са пълни, без да се споменат верижките за очила. През последните години верижките са тихомълком на мода, отчасти благодарение на влиянието на знаменитости като Бела Хадид и Хейли Бийбър.

Дизайните за 2024 г. са по-смели, по-разнообразни и отразяващи по-широк спектър от стилове и индивидуалности.. Верижките ви позволяват да носите слънчевите очила, които всички носят, и в същото време да останете верни на вашия стил.

Съвет от стилиста при избора на верижки за очила

Комбинирайте и съчетавайте верижки за очила с всички слънчеви очила и рамки за очила за постигане на различно излъчване. Експериментирайте с цветови комбинации, за да откриете това, което най-добре допълва личния ви стил и подобрява облеклото ви. Има безкрайни възможности за съвременен подход към практичните верижки за очила от миналото.

Нашите препоръки за верижки за слънчеви очила

Искате да разгледате всички най-нови тенденции при слънчевите очила?

Любимите ви марки като Ray-Ban, Meller, Gucci и други ви очакват.

пазарувайте слънчеви очила

Заключителни мисли от Lentiamo

Ако някога сте се чудили какъв тип слънчеви очила са на мода, не търсете по-нататък от Lentiamo. Нашите експерти знаят какви са тенденциите при слънчевите очила, какви форми са най-подходящи за различните форми на лицето и винаги са готови да ви помогнат.

Разгледайте Lentiamo ръководството за слънчеви очила за да получите повече съвети за намиране на правилния размер на рамката, слънчеви очила, които подхождат на формата на лицето ви, и др.

Все още не сте сигурни? Използвайте нашата функция завиртуално пробване на слънчеви очила , за да видите как изглеждат на вас любимите ви модели.

Прочетете още

Не пропускайте важни новини!

Абонирайте се за нашите новини!

Коментари

    Нямам въпроси

    *Задължителни полета

    Най-продаваните продукти